• Startsida

Information från Utvecklingsgruppens styrelse

Svartå utvecklingsgrupps styrelse har varit i kontakt med jaktansvarig på Sveaskog och med jägarrepresentant på orten.
Detta med anledning av att vildsvinen har etablerat sig  i Svartå och förväntas orsaka en hel del skada. Diskussioner pågår om hur ökad jakt på svinen skall organiseras mellan de jaktlag som finns i närområdet med avsikt att
minska stammen och skadorna. Vidare för vi diskussioner med Degerfors kommun om möjligheten att de skaffar fällor som jägarna kan disponera.
Mer om detta senare.
 
För dig som har dina soptunnor utomhus vill vi meddela att vildsvinen i Degerfors lärt sig att välta tunnorna ock kalasa på innehållet. Detta gör dom återkommande.
Om du måste ha tunnorna utomhus är rådet att förankra dessa så svinen inte kan välta dem och att inte ha fallfrukt liggande i trädgården samt att städa upp under fåglarnas foderplats.
 
Om du har några frågor eller synpunkter är du välkommen att kontakta Stefan Fejes.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Pia Gählman » Sjötullen informerar:  ”Ser helt underbart ut.Ni har verkligen ögon för detta,med att renovera och inred..”

  • Evert Karlsson » Klippt vid järnvägen:  ”Kan inte utvecklingsgruppen få till en röjning mellan järnvägen och Stationsväg..”

  • Erika Fridström » Mycket bra skyltat - tuff bana:  ”En rolig slinga som kräver full koncentration bitvis- glöm inte vatten då den bi..”

  • Håkan Karlsson » Svartå IF meddelar:  ”Mycket bra skyltat - tuff bana”

  • Reidor Wennström » Tegelbruket:  ”Sommar är så skönt.”

Senaste nyheterna