• Startsida

Ett ständigt problem

Verkar som trafikverket har tröttnat på att åtgärda det återkommande problemet som "yrkesförarna" av den tunga trafiken ställer till med, då de nedkörda skyltarna legat ovanligt länge denna gång.
Tänk om gällande trafikregler även följdes av den tunga trafiken vilken förbättring det skulle innebära för Svartå.

Kommentera gärna nyheten:

 • Rondel • 5 november 2020 14:01:14
  Rondel i centrum?

  Lämna medborgarförslag
 • Tommy • 3 november 2020 18:54:01
  Det som finns i Svartå är något som heter Sidoförskjutning (chikan), Svårigheten med sidoförskjutning är att vägbanan måste vara tillräcklig bred för att breda fordon, till exempel jordbruksmaskiner, ska kunna passera. Personbilar kan då utnyttja bredden till att bibehålla sin hastighet vilket gör att effekten av sidoförskjutningen uteblir. Men med Gupp i stället så måste alla fordon sakta ner annars skadas bilen och den är dom flesta mer rädd om än medtrafikanter . Problemet är att gupp är att det kan bli buller och vibrationer och kan störa närliggande byggnader. Men Gupp är absolut den effektivaste metoden för att sänka trafikens hastighet.
  Ang Chikanen vid infarten till Folkets hus så är det inga bilar som kört ner dom utan personer som brutit och trampat ner dom vid minst ett tillfälle.
 • Monika Andersen • 29 oktober 2020 11:20:19
  Var i kontakt med Trafikverket som anser att det inte är en tillräckligt prioriterad väg, samt att inga olyckor skett ännu. Uppmanat via Vårt Svartå gruppen på Facebook att höra av sig till Trafikverket då det av någon anledning inte inkommit tillräckligt med anmälningar. Har även varit i kontakt med polisen som ska utföra fler fartkontroller.
 • Jocke • 18 oktober 2020 09:24:46
  Anser att alla ”krångel” behöver göras om, bilar och tung trafik kör alldeles för fort. Det blev helt enkelt en miss när de tänkte. Det är inte säkert. Antar att man får ta kontakt med trafikverket.

Nyhetsarkiv