• Startsida

Information från Svartå utvecklingsgrupps styrelse

Som vi meddelat tidigare ställde vi in årsmötet beroende på den rådande virussituationen. Vi kommer att meddela ny tid, men vet i dagsläget inte när.
Lite information så länge:

-Vad gäller Coronavirussituationen meddelar ICA Åtorp och ICA Kronhallen, Degerfors att det går bra att kontakta dem, beställa varor och få hemleverans. PEKÅ:s meddelar att de tyvärr inte har den möjligheten.
Vi har alla ett ansvar att förhålla oss på ett ansvarsfullt sätt till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och krav och det är bra om vi fundera på om det är någon som behöver ha vår hjälp.

-Vi har bett arbetsmarknadsenheten på Degerfors kommun att åtgärda hårt slitna bord och bänkar vid badet samt de lika slitna infartstavlorna. Detta är åtgärdat med nytt virke i bord och bänkar samt tvättning, byte av en del virke, målning samt nytt taktegel vad gäller infartstavlorna. Ta en promenad och kolla vad fint det blev.

-De rishögar som ”ideella arbetslaget” lade i prydliga högar i samband med en arbetsdag i centrum bad vi kommunen köra bort. Är nu utfört. Bravo och tack kommunen och arbetslaget.

-Vi har varit i kontakt med ett företag och diskuterat uppställning av obemannad livsmedelsmodul på orten. Företaget har för avsikt att göra så och deras ursprungliga plan var att söka bygglov i anslutning till Svartå Folkets hus. Vi föreslog ”plattan” vid centrum som vi bedömer är ett bättre alternativ. En placering där innebär att plattan helt plötsligt får en funktion Företaget har nu sökt bygglov till den platsen och kommunens handläggningstid blir enl. uppgift 10-12 veckor.

-Köpdiskussionerna vad gäller ”den nedbrunna kioskfastigheten” fortgår.

-Efter att vi kontaktat Emil Kåberg har vi fått beskedet att det, i deras regi, bor ett antal personer på Smedstorp under en begränsad period. Hur länge kunde han inte ange.

-Tillsammans med Föräldraföreningen har vi för avsikt att fortsätta diskussionerna med trafikverket vad gäller den höga hastigheten på genomfartstrafiken samt med kommunen om hastighetsbegränsande åtgärder på stationsområdet samt andra trafikfrågor.

-Beroende på besvärande och oroande kriminell verksamhet på orten anordnade vi en träff i höstas för ortsbefolkningen och bjöd in Andreas Petterson från Karlskogapolisen. Arr. samlade närmare 70 personer i Smedsstugan och blev mycket uppskattat. Resulterade bl.a. i ökad polisiär närvaro nattetid, vi har beslutat att tillsammans med polisen anordna en utbildning för ortsbor i ”Grannsamverkan”, samt att vi fick rådet att vara mer vaksamma och gärna ställa frågor till sådana som vi tycker bör få frågor.

Om det är något du undrar över, kanske vill fråga om eller kommentera vad gäller det du nyss har läst är du välkommen att kontakta Stefan Fejes så skall jag berätta mer och vid behov reda ut.

Styrelsen
Svartå Utvecklingsgrupp
Stefan Fejes

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Pia Gählman » Sjötullen informerar:  ”Ser helt underbart ut.Ni har verkligen ögon för detta,med att renovera och inred..”

  • Evert Karlsson » Klippt vid järnvägen:  ”Kan inte utvecklingsgruppen få till en röjning mellan järnvägen och Stationsväg..”

  • Erika Fridström » Mycket bra skyltat - tuff bana:  ”En rolig slinga som kräver full koncentration bitvis- glöm inte vatten då den bi..”

  • Håkan Karlsson » Svartå IF meddelar:  ”Mycket bra skyltat - tuff bana”

  • Reidor Wennström » Tegelbruket:  ”Sommar är så skönt.”

Senaste nyheterna