• Startsida

Minnesmarker i Svartå nr10

Varje ort har nog en gata som är speciellt för orten. I Oslo är det Karl Johann, i Paris Champ-Elysées etc - i Svartå BRUKSGATAN. Kanske för häftigt att likna Bruksgatan till de berömda strögen. Men Bruksgatan är något omistligt för samhället.
Genom Bruksgatan gick vi till skolan. Fast Bruksgatan sa vi inte då utan Landsvägen. På båda sidor var Bruksgatan inramad av granhäckar bakom röda byggnader med snickarglada verandor låg. I häckarna fanns utrymmen för oss pojkar att hållas i.
Ibland placerade vi ett tomt paket försett med tunt snöre på väg för att locka och lura vägfararna. När de skulle ta paketet, drog vi i snöret så det försvann in i häcken. Jättekul! Nu är häckarna borta. Men alléträd finns det. Även om gatan var mer idyllisk i min barndom, så är den också nu lummig och tilldragande.
/Sture G

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Linda Johansson » Besök från kommunen:  ”Hej Hur kom det sig att artikeln om ev nedläggning av Svart Skola dök upp i tidn..”

  • Haea » Fånge nummer 10000:  ”Fascinerade roman ! ”

  • Babs » Midsommar:  ”Fin bild!”

  • per arlemyr » Affärslokalen uthyrd:  ”Det var på tiden att något händer i svartå!! verkligen trevligt att affären öppn..”

  • Lisbet Söderlund » Affärslokalen uthyrd:  ”Det skulle vara bra om informationen var kvällstid så vi som jobbar (dagtid)kan ..”

Senaste nyheterna