• Startsida

Minnesmarker i Svartå 6


En gång var detta samhällets centrum: GUSTAV JANSSONS KIOSK.
Hit kom man inte bara för att handla godis, cigarretter och tidningar, här träffades man och sommartid hade Gustav trädgårdsmöbler där man kunde avnjuta en läsk eller glass. Gustav öppnade också en pappershandel i anslutning till kiosken. Och om jag minns rätt höll Sparbanken till här vissa dagar.
Gustav introducerade den varma korven i Svartå. Jag tror det var en julskyltningssöndag det skedde. I varje fall var det då som jag just där inmundigade min första varma korv. Gott! Men dyrt för med tanke på fickpengarna!
När Gustav började sälja glass då kunde man vara säker på att vintern inte skulle komma tillbaka. 25 öre för rund pinnglass! 35 öre för fyrkantig med smak av jordgubbe.
Sedan Gustavs dagar har platsen genomgått diverse öden. Just nu en skam för orten. Jämför nu och då: Vem blir inte missmodig.
/Sture G

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Charlotte Åkerlind » Bild 240 från förr:  ”Arkitekturen är helt underbart vacker!”

  • Linda » Alla barn välkomna på söndag:  ”Hoppas det blir stor uppslutning nu på söndag! Vi i föräldraföreningen har förbe..”

  • Thorbjörn » Att handla i Covid-19 tider:  ”Hej. Har en undran över om ni vet vem som äger gamla lanthandel i Svartå. Mvh T..”

  • Thommy Englund » Stigar för dig:  ”Kanonbra ide Lennart! Tack för det.”

  • Elisabeth Pettersson » Bild 265 från förr:  ”Min mamma Ulla Andersson bodde i Lustekulle. Hon var kusin med Anna Greta och In..”

Senaste nyheterna