• Startsida

Minnesmarker i Svartå

Framöver kommer texter och bilder från Sture Gustafson att publiceras återkommande på hemsidan under rubriken "Minnesmarker i Svartå."
/Admin

Foto Lennart R
Foto Lennart R


Jag går på MINNETS MARKER, Svartå, stödd på två silverkryckade käppar: 50-årspresenter - till Morfar och Farfar.
Morfar hette Albert Anstensen. Far hans kom från Norge. Han dog innan jag föddes. Han lär ha varit en "aktiv karl": Arbetarkämpe och kooperatör, metodist och nykterhetsivrare. Körde häst, var den som transporterade avlidna Svartåbor till sockenkyrkan.
Farfar hette Gustav Sigfrid och var snickare på bruket. När jag fyllde ett år gjorde han en pallhäst åt mig. Jag har många fina minnen av honom. En mysig tomtelik gubbe, som visste hur ett förstklassigt avträde skulle vara. Några veckor innan han fyllde 80 slutade han sitt liv. I handen hade han tumstocken och en skruvmejsel med egentillverkat skaft.
Nu har jag överlevt dom båda när jag går omkring med deras 50-årsgåvor.
/Sture Gustafson

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Charlotte Åkerlind » Bild 240 från förr:  ”Arkitekturen är helt underbart vacker!”

  • Linda » Alla barn välkomna på söndag:  ”Hoppas det blir stor uppslutning nu på söndag! Vi i föräldraföreningen har förbe..”

  • Thorbjörn » Att handla i Covid-19 tider:  ”Hej. Har en undran över om ni vet vem som äger gamla lanthandel i Svartå. Mvh T..”

  • Thommy Englund » Stigar för dig:  ”Kanonbra ide Lennart! Tack för det.”

  • Elisabeth Pettersson » Bild 265 från förr:  ”Min mamma Ulla Andersson bodde i Lustekulle. Hon var kusin med Anna Greta och In..”

Senaste nyheterna