• Startsida

Information från utvecklingsgruppens styrelse

Tillsammans med representanter från Trafikverket har vi enats om en skötselplan för ytan vid stationsområdet vilket innebär årlig slagning av gräsytan, vilket de har utfört.
Ser nu trevligare ut än innan.
 
Tillsammans med Qstar och ett Degerforsföretag diskuterar vi återplantering av kullen vid macken. Vi är i stort sett överens om växter och avvaktar offert från utföraren.
 
Vi har kontaktat Teresa Dahlström, ny kommundirektör på Degerfors kommun, för en träff i höst. Hon återkommer med alternativa datum.
Avsikten är att bygga relationer och ömsesidig information.
 
Till sommaren har vi sett till att vidta åtgärder mot Kanadagässen vid badet, som förra sommaren åstadkom besvärande många ”halkminor” på bryggor, sandstrand och gräsytan. Åtgärden har haft avsedd effekt och vi har varit förskonade från ”halkminor” denna sommar.
Däremot är änderna ett problem.
En vädjan: Var vänlig och mata inte fåglarna.
För att försöka hålla dem borta monterade vi en drake med rovfågelsilhuett. Glasfiberstången monterades på gungställningen. Stals efter två dagar.
Illa.

På begäran från utvecklingsgruppen har kommunen utökat parkeringen så att parkering blir smidigare och säkrare och nytt material till bänkar och bord har beställts och kommer att monteras av deras personal.
 
Den planerade arbetsdagen är flyttad till 24 augusti beroende på ett par faktorer.
En kärntrupp utför ett stort och mycket uppskattat ideellt arbete och de behöver förstärkning. Hoppas att du kan delta och bockar av i almanackan.
 
Har du några frågor eller synpunkter är du välkommen att kontakta Stefan Fejes eller någon annan i styrelsen
 
Hopas ni får en fortsatt trevlig sommar
 
Styrelsen
Svartå Utvecklingsgrupp

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Linda » Alla barn välkomna på söndag:  ”Hoppas det blir stor uppslutning nu på söndag! Vi i föräldraföreningen har förbe..”

  • Thorbjörn » Att handla i Covid-19 tider:  ”Hej. Har en undran över om ni vet vem som äger gamla lanthandel i Svartå. Mvh T..”

  • Thommy Englund » Stigar för dig:  ”Kanonbra ide Lennart! Tack för det.”

  • Elisabeth Pettersson » Bild 265 från förr:  ”Min mamma Ulla Andersson bodde i Lustekulle. Hon var kusin med Anna Greta och In..”

  • Åke Jonsson » Besök hos en hundraåring 1889:  ”Min morfar Rikard Lundkvist (1895-1979) och mormor Anna (1894-1975) bodde mellan..”

Senaste nyheterna